Szakrendelések

Gyógytorna

A gyógytorna speciális mozgásterápia, amely a sérült, vagy betegség/degeneratív elváltozás miatt korlátozott és fájdalmas testrészek funkciójának helyreállítását végzi különböző fizioterápiás módszerekkel, illetve célzott gyógytorna gyakorlatokkal. A kezelőorvos által felállított diagnózis mellett gyógytornászunk egyéni fizioterápiás vizsgálatot végez, amely során egy teljes körű állapotfelmérés történik. A felállított funkcionális diagnózis alapján készül el a beteg egyéni, testreszabott kezelési…

Idegsebészet

Az idegsebészet az orvostudomány azon ága, amely az idegrendszer sebészetileg kezelhető, operálható betegségeivel foglalkozik. Az idegrendszer betegségei lehetnek veleszületettek és szerzettek. A szerzett betegségek közül a leggyakoribb a porckorongsérv, a baleseti és az érelváltozás eredetű koponyaűri, vagy gerincvelői sérülések, vérzések, egyes daganatok, fertőzések, epilepszia, fájdalom-, és alagút- szindrómák stb.

Sportorvosi rendelés

Legyen szó amatőr- vagy élsportolóról, a fokozott fizikai igénybevételnek köszönhetően, mindenkinél előfordulhatnak végtag, ízületi, izom és egyéb a mozgásból származó sérülések. Ezek szakszerű ellátása különösen fontos a minél teljesebb körű és gyorsabb gyógyulás érdekében.

Reumatológia

A mozgásszervi megbetegedéseket korunk népbetegségeként tartják számon, mely hazánkban is nagyon sok embert érint: kit közvetve, a családjában előforduló megbetegedések révén, kit úgy, hogy saját maga az érintett. A lakosság 15-20 százalékánál diagnosztizálható mozgásszervi betegség, több mint százezren szenvednek gyulladásos ízületi megbetegedésben, és 10-20 százalékra tehető azoknak a száma, akiknél kopásos ízületi betegségek tünetei jelentkeznek.

Neurológia

A neurológia (ideggyógyászat) a központi és perifériás (környéki) idegrendszer megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Az idegrendszer károsodása gyakran nem önálló betegség, más szervek, szervrendszerek betegségének szövődményeként jelenhet meg.